A hétköznapi élet története

MT

Facebook

refo500-logo

Folyóiratok

A Magyat Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet három folyóiratot jelentet meg, ezek a Történelmi Szemle, a Világtörténet és az angol nyelvű The Hungarian Historical Review – New Series of Acta Historica Academiae Scientiarum Hungaricae (a folyóiratok részletes ismertetését lásd az almenüpontokban). Mindhárom kiadvány meghatározó orgánuma az egyetemes keretekbe ágyazott magyar történetírásnak. A Történelmi Szemle az évtizedek során kialakult hagyományait követve, míg a Világtörténet 2011-től megújult szerkesztőséggel, modern, a 21. század követelményeinek megfelelő köntösben szól mindenkihez, akit érdekel a hazai és nemzetközi történelem. A The Hungarian Historical Review (az Acta Historica Academiae Scientiarum Hungaricae című folyóirat 2012-ben indult új folyama) magyar történelemmel foglalkozik angol nyelven. Ezáltal elérhetővé teszi a nemzetközi tudományos világ számára a magyar történettudomány legújabb eredményeit. A rangos hazai és külföldi történészekből álló szerkesztőbizottság és tanácsadó testület, valamint a szerkesztési folyamatot felügyelő MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet biztosítja a lap kiemelkedő szakmai színvonalát. Honlapja: www.hunghist.org

Folyóirat-terjesztési információk

A folyóiratokról bővebb információt a Folyóiratok főmenü pont alatt olvashatnak, ahol a már megjelent számok tartalomjegyzéke is megtekinthető.

Előfizetés:                                                        

A Történelmi Szemle (TSZ) és a Világtörténet (VT) c. folyóiratokra elő lehet fizetni személyesen a postahelyeken és a kézbesítőnél vagy a Központi Hírlap Iroda zöldszámán: 06-80/444-444, e-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , faxon: 1-303-3440, vagy levélben a MP Zrt. Központi Hírlap Iroda, Budapest 1008 címen. Magánszemélyek belföldre szóló előfizetés esetén az előfizetési díjat készpénzben, nyugtán, készpénz-átutalási megbízással (csekkel), vagy folyószámláról banki átutalással tudják kiegyenlíteni. További információ a www.posta.hu oldalon.

A The Hungarian Historical Review (HHR) c. folyóirat teljes évfolyama előfizethető emailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy levélben a The Hungarian Historical Review, H-1250 Budapest, Pf. 9. címen. További információ a folyóirat hivatalos honlapján: http://www.hunghist.org/.

Az egyes számok megvásárolhatóak:

MTA BTK Történettudományi Intézetben (kiadói kedvezménnyel) kedden és pénteken 9 és 15 óra között.
1014 Budapest, Úri u. 53.
Tel.: (36-1) 224-6700/624, 626
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

továbbá alábbi partnereinknél.

Bővebben...