AB KarpatAz Eötvös Loránd Tudományegyetem Média és Kommunikációtudományi Tanszékének (Bp. 1088 Múzeum körút 6–8., Főépület, 39. sz. terem) vendége lesz 2018. március 19-én (hétfőn) 17:45 órai kezdettel intézetünk tudományos főmunkatársa, Ablonczy Balázs. A részletes meghívó itt olvasható.

SorAz Ez Sör! – A sernevelőtől a sörgyárig című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Bp. 1036 Korona tér 1.) havonta várja Sörszalon című rendezvényére az érdeklődőket, ahol a belépővel a kiállítás is megtekinthető. 2018. január 17-én (szerdán) 19:00 órától intézetünk tudományos munkatársa, a kiállítás egyik szaklektora, Katona Csaba lesz a Sörszalon vendége. További részletek itt olvashatóak.

DSC 0058Az Orosz Kulturális Központ adott otthon 2017. november 9-én Az oroszországi forradalmak 100-ik évfordulója. Tanulságok a mai világpolitikai rendszer számára című orosz–magyar kerekasztal-beszélgetésnek. Ennek során Oroszország képviseletében Oleg Ivanov, a Diplomáciai Akadémia tudományos rektorhelyettese, Natalja Maszlakova-Klauberg, a Diplomáciai Akadémia Nyilvános Diplomácia és Világkultúrák Központjának vezetője, Alekszej Ljubimov, a Diplomáciai Akadémia Nemzetközi Jogi Központjának vezetője és Borisz Guszeletov, az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetének vezető munkatársa vett részt Valerij Platonov, az OKK igazgatója meghívására.

Bővebben...

convertA Nemzeti Örökség Intézete szervezésében létrejött NÖRI Klub beszélgetésén a mohácsi és a szigetvári nemzeti emlékhelyek múltja, jelene és jövője elevenedik 2017. október 26-án (csütörtökön) 17:00 órai kezdettel. A Fiumei Úti Sírkertben (Bp. 1086 Fiumei út 16–18.) tartandó rendezvényen az egyik vendég Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója, intézetünk igazgatója lesz. A további részletek itt olvashatóak.

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata