2023. december 6-án a BTM Vármúzeumban megnyitották a Középpontban a középkor 8. – Századról századra című kiállítást 2022 legizgalmasabb régészeti leleteiből. A rendezvényen köszöntőt mondott intézetünk tudományos főmunkatársa, Horváth Richárd is.

btm horvathrichardFotó: Keppel Ákos

A BTM Vármúzeum idén 8. alkalommal rendezi meg a Középpontban a középkor című kiállítását, amely az elmúlt év budapesti ásatásaiból előkerült legkülönlegesebb leleteket mutatja be a nagyközönségnek. Az idei rész a Századról századra alcímet viseli, ezzel érzékeltetve egy-egy relikvia vagy hétköznapi tárgy és az adott időszak különböző történelmi eseményei között meghúzódó párhuzamokat. A leletek idén nyolc helyszínről származnak, és olyan kiemelkedő darabok tartoznak közéjük, mint a 15 éves háborúból ránk maradt katonai sisak vagy egy nagyon ritka, aranyból készült érme.

A kiállítás kurátora: Mézes Dorottya, Terei György és Daróczi-Szabó László. Látvány és grafika: Mézes Dorottya. A kiállítás megtekinthető: 2023. 12. 07. és 2024. 02. 04. között.

Bővebb információ: varmuzeum.hu 

A megnyitón elhangzott köszöntőbeszédek a Facebookon megtekinthetők.